Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, στις 17:00, η εκδήλωση για την ενίσχυση του γεύματος αγάπης «Επιούσιος Άρτος» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η μοναξιά του Κυρίου κατά το πάθος Του».


Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι το πάθος του Χριστού δεν ήταν μόνο η Σταύρωση. Είχε κι άλλες πλευρές, όπως ήταν η αμφισβήτηση των μαθητών του, η μοναξιά την ώρα του πάθους κ.ά. Ο Χριστός ως τέλειος άνθρωπος φανέρωνε τις ανθρώπινες ιδιότητες του. Την ώρα του πάθους αισθάνθηκε πολύ έντονα ως άνθρωπος την πνευματική κατάσταση της μοναξιάς, επειδή τον εγκατέλειψαν όλοι, ακόμη κι οι μαθητές του, όπως είχε προφητεύσει. Κι εμείς πολλές φορές, όταν περνάμε δυσκολίες, βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους να απομακρύνονται. Για να ξεπεράσουμε την μοναξιά χρειάζεται η παρηγοριά της χάριτος του Θεού. Ο Χριστός δέχθηκε την επίσκεψη του αγγέλου την ώρα του πάθους, που τον ενίσχυσε, και δεν έμεινε στην μοναξιά αλλά έφθασε στην Ανάσταση. Γι᾿ αυτό και εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε με γενναιότητα την δοκιμασία αυτή, έχοντας τον Κύριο ως παράδειγμα λύτρωσης από την μοναξιά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος της ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης κάνοντας μια παρουσίαση του έργου που επιτελείται από το γεύμα αγάπης. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δωρητές, που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια, καθώς επίσης και τις περίπου 70 εθελόντριες κυρίες, οι οποίες με πολλή χαρά διακονούν για την προετοιμασία του γεύματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο βυζαντινός χορός του ναού, ο οποίος έψαλε επίκαιρους ύμνους. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, οι βουλευτές Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη και κ. Γ. Καρασμάνης, ο πολιτευτής κ. Δ. Σταμενίτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ιδιαίτερη σημασία είχε για την εκδήλωση η παρουσία πολυάριθμων πιστών, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν με αγάπη και ανιδιοτέλεια το έργο που επιτελείται.