Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη φιλανθρωπική εκδήλωση του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα: "Η αγάπη Του Θεού και οι εκδηλώσεις της".

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε κατά την ομιλία του, ότι η αγάπη του Θεού είναι στην κυριολεξία μια μέθη της ψυχής και αναφέρθηκε στις ενέργειες, τις εκδηλώσεις και τα χαρακτηριστικά της αγάπης του Θεού. Σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες, όσοι έχουν αυτή την αγάπη κατανοούν τις ανάγκες των άλλων και βοηθούν για τη σωτηρία τους. Δεν έχουν ιδιοτέλεια, αλλά φροντίζουν για το συμφέρον των άλλων. Πονούν πολύ αν στενοχωρήσουν το Θεό και μετανοούν βαθιά. Συγχωρούν και τους εχθρούς τους ακόμη, χωρίς να μένει η ελάχιστη πικρία. Θυσιάζουν και την ζωή τους για το ευαγγέλιο του Κυρίου. Προσεύχονται για όλη την κτίση. Τέλος επισήμανε ότι η ενορία του Αγίου Γεωργίου αποτελεί πρότυπο πρακτικής αγάπης προς τον πλησίον και προέτρεψε τους πιστούς να μην παραιτηθούν από την στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του Ναού, επειδή τα καλά έργα είναι έκφραση αγάπης και θα τους συνοδεύουν αιώνια.

Ακολούθησε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού με εδέσματα που παρασκεύασαν κυρίες της ενορίας. Τη δεξίωση πλαισίωσε με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα Χριστουγέννων η χορωδία του Ιερού Ναού.