Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΟ ΡΙΖΟ

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου από 9:00 μ.μ. έως 12:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Ριζού Σκύδρας προς τιμήν του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟΝ Ι.ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι.ΛΕΙΨΑΝΟΥ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πανηγυρίζει στην Έδεσσα ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σκέπης. Στην ιερά πανήγυρη θα μετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Θα πραγματοποιηθεί επίσης υποδοχή και ολιγοήμερη παραμονή του τιμίου λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου στον πανηγυρίζοντα Ναό προς ευλογία και αγιασμό του λαού.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών στον Πενταπλάτανο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 30/6
7.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7
7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Την Τρίτη 28 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποίησε Ιερατική Σύναξη όλων των κληρικών της στην αίθουσα διαλέξεων του Ενοριακού Κέντρου (Ψηλός Βράχος). 
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η αγάπη των γονέων ως παράγων υγείας των παιδιών».  Την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εισήγηση ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε Σύναξη των Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικάνορα Παπανικολάου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα: «Η επιλογή του πνευματικού» τονίζοντας ιδιαίτερα τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχει ένας πνευματικός, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πιστών. Μεταξύ άλλων εξήρε την σπουδαιότητα της αγάπης προς όλους, της εμπειρίας, της σοβαρότητος, της λειτουργικής ζωής, της προσευχής και της αποφυγής των σκανδάλων.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, εορτή των Αγίων ενδόξων πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως των Γιαννιτσών, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:


Τρίτη 28 Ιουνίου 
7.00 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Ιόππης κ. Δαμασκηνού και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ. Κατά το πέρας του Εσπερινού θα

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (20/6/16) πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εδέσσης. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη πανήγυρη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ μετείχε και ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Το Σάββατο 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα της Συνάξεως Νέων της Έδεσσας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Εκατό μέλη της Συνάξεως επισκέφθηκαν τρία Μοναστήρια των Μετεώρων: Την Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου, την Ιερά Μονή Αγίου Βαρλαάμ και την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ Γ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΑΝΟ

Με αφορμή την επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η ενορία Αγίου Παντελεήµονος Μεσιανού, µε την ευλογία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλµωπίας κ. Ιωήλ, πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 11 Ιουνίου.

Με την αρμόζουσα τιμή ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην είσοδο του χωριού στην Ιερή Εικόνα της

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων σε δημοτικά έργα ανάπλασης και αστικής ανάπτυξης στο Κλεισοχώρι και στην

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα ποιμαντικής επιμορφώσεως, το οποίο πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το πρόγραμμα με θέμα: «Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ 318 ΑΓ. ΠΑΤΕΡΩΝ

Την Κυριακή 12 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στο Ριζάρι σύμφωνα με παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 11/6
19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 12/6
07.00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 10 Ιουνίου
18:30 Εσπερινός & Παράκλησις Αγίου Λουκά

Σάββατο 11 Ιουνίου
07.00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα της καρδίας του Αγίου.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει 2ήμερη προσκυνηματική εκδρομή την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στα εξής προσκυνήματα:
- Ι. Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας (π. Ιάκωβος Τσαλίκης)
- Ι. Ναός Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας
- Ι. Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης  
                                                                    
Τιμή Εισιτηρίου: 85 € (Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, εισιτήρια πλοίων, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στον Πειραιά με πρωινό).

Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο του Ι. Ναού και στο τηλ. 23820 22714.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 
7.00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.