Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο ΑΡΧΙΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Φραγκάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης θα ομιλήσει στην εσπερινή σύναξη της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, 3 Απριλίου 2016, στις 7.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ανθίμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: 
«ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ»

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

Την Κυριακή 3 Απριλίου, Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Στο τέλος της ακολουθίας θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Φραγκάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης, αναπτύσσοντας το θέμα: «Η ορθοδοξία ως ιατρείο, και η πιο επίκαιρη ασθένεια»

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, στις 7.00μ.μ., την ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού του Ευαγγελισμού με την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με το ιδιαίτερο λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

Με επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της εθνικής Παλιγγενεσίας στην Έδεσσα με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη των ιερών ακολουθιών. Στο κήρυγμά του τόνισε την αληθινή χαρά, την οποία έφερε στον κόσμο η Υπεραγία Θεοτόκος.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/3

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα τελέσει Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στις 18.00.

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3

http://blogs.sch.gr/kantonopou/files/2009/09/stayros5.jpgΤην Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 27 Μαρτίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.),

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, το απόγευμα, από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην πόλη των Γιαννιτσών στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς:

α) Αγίου Γεωργίου και
β) Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 στις 7:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στους Β΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 17.00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ εγκαινίασε το νέο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Έδεσσα.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου παρισταμένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου και του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωήλ. Παρόντες ήταν πολυάριθμοι κληρικοί, ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, οι Δήμαρχοι Πέλλας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Κουφαλίων, η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στην Ιερά Μονή στις 13.00 συνοδευόμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Στην

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το πρωί της Κυριακής (20/3) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Κατά το έθος, εκτός από τους εφημερίους του ιερού ναού στον κατάμεστο καθεδρικό ναό συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Προηγιασμένη Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 20 Μαρτίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, με θέμα: «Η ΕΙΚΟΝΑ: ΤΟ ΑΜΑΧΟΝ ΠΟΙΗΜΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ».

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το απόγευμα, από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην πόλη των Γιαννιτσών στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς:

α) Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) και
β) Αγίας Παρασκευής.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΘΕΙΑ"

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει μουσική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει κείμενα της Καινής Διαθήκης και αποτελεί έργο του συνθέτη Δημήτρη Κωστόπουλου με τίτλο ΄΄ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΘΕΙΑ΄΄.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Θα συμμετάσχει ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση των νικητών του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 17.00,  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ θα εγκαινιάσει το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.
Το νέο Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται στην διεύθυνση: Αθηνών 26 (58200 Έδεσσα).


Πληροφορίες στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλέφωνο: 2381023500, εσωτ. 4.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης την Κυριακή της Τυρινής (13/3) ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως. 

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ μετείχε ο ιερός

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Την Κυριακή 20 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής για τον 2ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που πραγματοποιεί ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. 
Ο Διαγωνισμός με θέμα: "Πλησιάζοντας τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη", Απεικονίζοντας έννοιες από τα βιβλία του Αγίου Παϊσίου με θέματα Φιλότιμο – Θυσία –Αρχοντιά – Ταπείνωση – Αγάπη προς τον άνθρωπο και την φύση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός χρόνου από την αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας. 

Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών μετά το πέρας της εκδήλωσης "Διάβασις Θεία".

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες των Χαιρετισμών (από την Α΄ έως και την Δ΄εβδομάδα των νηστειών) θα τελούνται σε όλη την Ιερά Μητρόπολη σύμφωνα με καθιερωμένο πρόγραμμα στις 19.00, ενώ η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου (Ε΄ εβδομάδα) θα τελεσθεί στις 18.30.

Στις παρακάτω ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα τελούνται και δεύτεροι Χαιρετισμοί (Α΄ έως Ε΄ εβδομάδα) στις 21.00.

ΑΡΙΔΑΙΑ
Ι.Ναός Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον ξεσηκωμό του γένους και στις θυσίες των αγωνιστών του 1821 για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος), την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. 

Το πρόγραμμα της εορτής περιλαμβάνει:

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, το πρωί, 7.30-9.30, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων (μετά κηρύγματος).

Την παραμονή Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. μαζί με το Μέγα Απόδειπνο θα διαβασθούν και οι

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΗΡΙΟΣ
ΕΠΙ Τῌ ΕΝΑΡΞΕΙ
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ


+ Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, της Τυρινής, στις 5:00 μ.μ. στον Ιερό Κα­θε­δρι­κό Ναό Α­γί­ας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχω­ρή­σε­ως. 

Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μητρο­πο­λί­της Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα συμμετάσχει ο ιερός κλήρος της πόλεως.

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ;

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 (της Τυρινής), στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Χατζηδήμου με θέμα:

«ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ;»

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ Ι.ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν Σεβαστεία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργιά. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας θα τελεστεί το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού εφημερίου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου Χαρίτωνος Χαραλαμπίδη.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα των ιερών λειψάνων των Αγίων.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

"ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ / ΟΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ"

Την Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα:

"Τα κόλλυβα: προετοιμασία - παρασκευή - στολισμός 
/Οι κεκοιμημένοι".

Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Κοτζάμπαση Μαρία, Εκπαιδευτικός

ΝΕΟ CD ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών κυκλοφόρησε νέο μουσικό CD με τον Παρακλητικό Κανόνα εις τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ψάλλει χορός φιλοαγιορειτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Τιμόθεο Diwema. Ο Παρακλητικός Κανών είναι ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το νέο CD διατίθεται από:
- Τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών
  Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Γιαννιτσά - Τ.Κ. 58100, 
  Τηλ. 23820 22714, e-mail:57inag@gmail.com

ΖΗΛΕΥΕ ΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΝ


Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

«ΖΗΛΕΥΕ ΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΝ»