Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΔΕΣΣΗΣ

Με λαμπρότητα εόρτασε την ετήσια πανήγυρή του ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης
Το απόγευμα της Τρίτης 8/11 στις 17:30 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του τιμίου λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
Μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο ιερός κλήρος της πόλεως και κληρικοί από άλλες περιοχές. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Δρ.Θ., ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος πρόβαλε τον άγιο Νεκτάριο ως θαυματουργό και ως πρότυπο προσευχής και τηρήσεως των εντολών του Χριστού.

Την Τετάρτη 9/11 τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Νεκταρίου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χάρισμα της διακρίσεως, το οποίο πλουσίως έφερε ο εορταζόμενος άγιος. Το χάρισμα αυτό δεν έχει τόσο σχέση με την ευγένεια στην συμπεριφορά, όσο με την ικανότητα κατανοήσεως της προελεύσεως κάθε φαινομένου· αν δηλαδή κάτι προέρχεται από τον Θεό, από τον πονηρό ή την ανθρώπινη επιπολαιότητα. Το χάρισμα αυτό δίδεται στον άνθρωπο από τον Θεό κατά τον βαθμό που εκείνος αναζητά το θέλημα του Θεού, εκκόπτει τον δικό του τρόπο σκέψης και τα θελήματά του και έχει πνευματικό πατέρα, στον οποίο εξομολογείται και τον οποίο συμβουλεύεται και υπακούει.