Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΑΝΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές ακολουθίες επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μεσιανό Πέλλας, 

Στον πανηγυρικό εσπερινό (26/7) χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή πλήθους κληρικών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανάμεσα στα υπόλοιπα, σημείωσε πως υπάρχουν τρία είδη μαρτυρίου: το μαρτύριο του αίματος, το μαρτύριο της συνειδήσεως και το μαρτύριο της τήρησης των εντολών του Θεού. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου, το οποίο βρίσκεται στον Ιερό Ναό στα πλαίσια της πανηγύρεως.




Την επομένη (27/7), τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του αγίου Παντελεήμονος προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομου Πλίσκα, ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και το απόγευμα της ιδίας ημέρας Ιερό Ευχέλαιο.


Πλήθος πιστών μετείχε στις ιερές ακολουθίες, ενώ τις αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Στρατού και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του Δήμου Πέλλας.