Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στην Ιερά Μονή στις 13.00 συνοδευόμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Στην
είσοδο της Μονής τον υποδέχθηκαν ο πνευματικός της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Κοτσώνης και η Καθηγουμένη Ξένη μοναχή με όλη την ιερά αδελφότητα.
Ο Μακαριώτατος προσκύνησε στο Καθολικό της Μονής και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο Αρχονταρίκι. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, στην οποία υπάγεται πνευματικά το Ιερό Ησυχαστήριο. Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του τόνισε ότι ο ευαγγελικός λόγος «Έρχου και ίδε» ανταποκρίνεται άριστα στην πνευματική ατμόσφαιρα του Ησυχαστηρίου και ευχήθηκε γόνιμο πνευματικό αγώνα και  ευφρόσυνο Πάσχα στην Καθηγουμένη και στην ιερά αδελφότητα.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος αναχώρησε για την Έδεσσα, όπου στις 17.00 θα εγκαινιάσει το νέο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως.