Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ

Γιορτή - Αφιέρωμα στον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου 2014 από τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου.

Ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης αποτελεί ίσως την πιο αγαπητή
και γνωστή στο λαό μορφή ανάμεσα στους σύγχρονους γεροντάδες που έχουν καταγραφεί ως άγιοι στη συνείδηση του λαού.  Τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων θέλοντας να διδαχθούν από τη βιωτή του αλλά και να ζητήσουν με τον δικό τους τρόπο τις πρεσβείες του και την ευλογία του, ετοίμασαν μία εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπό του.
Με μια περιεκτική παρουσίαση του βίου του μέσω ψηφιακής προβολής, με ύμνους από την ακολουθία του, με ποιήματα και τραγούδια σχετικά με το πρόσωπό του και τέλος με μία όμορφη θεατρική παράσταση γεμάτη συμβολισμούς και διδάγματα, όλοι οι παρευρισκόμενοι μικροί και μεγάλοι, ωφελήθηκαν, στηρίχθηκαν, εμπνεύστηκαν από το γέροντα και απόλαυσαν τη γιορτή.
Όταν κάποιος συνομιλούσε με τον Γέροντα, τότε που ο γέροντας ήταν ανάμεσά μας, είχε την αίσθηση ότι είναι στην αγκαλιά του Θεού. Αυτήν την αίσθηση είχαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, ότι πράγματι «ζει Κύριος» και «εν αγίοις» αναπαύεται. Γι᾿αυτό και όλοι, μαζί με τα παιδιά των Κατηχητικών είπαμε:
«Δεν είμαστε άξιοι, Γέροντα, παιδιά σου να κληθούμε,
αλλά στο έλεος του Θεού εμείς ευελπιστούμε.

Εύχου για μένα, Γέροντα, εκεί ψηλά στα Ουράνια,
να με φωτίσει ο Θεός νάχω Καλή Μετάνοια.

Γέροντα, εύχου και για μας, μια μέρα να βρεθούμε,
στην Άνω Ιερουσαλήμ πάλι ν’ ανταμωθούμε».




Κείμενο και Φωτογραφίες:
Ενορία Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών