Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΑΝΟ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο η πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος στο Μεσιανό Πέλλας. Πλήθος πιστών χριστιανών μετείχαν στην εορτή και προσκύνησαν την θαυματουργική Εικόνα του Αγίου καθώς και τμήμα του ιερού λειψάνου Του.

Το Πανηγυρικό Εσπερινό (26/7) τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας υπογραμμίζοντας τα μηνύματα που δίνουν στον σημερινό άνθρωπο.
Τόνισε επίσης: «Προσπαθήστε να αποκτήσετε στη ζωή σας τον πολύτιμο μαργαρίτη που είναι ο Χριστός. Ζήστε τη ζωή της Εκκλησίας. Χρησιμοποιήστε, όχι τη σοφία του κόσμου που έχετε, αλλά τη μωρία του Θεού, που σημαίνει ταπείνωση, προκειμένου να δείτε το πρόσωπο του Χριστού».




Μετά το πέρας της ευλογήσεως των άρτων ο Σεβασμιότατος χειροθέτησε Αναγνώστες τους δύο ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, Χαρίλαο Μαυρίδη και Παύλο Πέϊο. Κατά την χειροθεσία των νέων Αναγνωστών ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τα χαρίσματα, για το πως αυτά διανέμονται στην Εκκλησία αλλά και για το πως πρέπει να τα αξιοποιούν οι πιστοί.


Ακολούθως προέστη της μικράς λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος και κατακλείοντας την εορτή συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Κόστιτς για την καρποφόρο διακονία του.


Κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, Κυριακή 27/7, τελέσθηκε ο Όρθος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου προέστη των ιερών ακολουθιών ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, και εκήρυξε επίκαιρα κατά την Θεία Λειτουργία.