Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΩΥΣΕΩΣ

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 1 Ιουνίου, στις 04.45 εξεδήμησε προς Κύριον ο Γέροντας Μωυσής ο Αγιορείτης.
Ο Γέροντας σύμφωνα με την επιθυμία του διέμενε το τελευταίο εξάμηνο στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας διακονούμενος από τον υποτακτικό του π. Χρυσόστομο και τους πατέρες του Επισκοπείου.
Το τέλος της ζωής του ήταν ειρηνικό, ανεπαίσχυντο και οσιακό. Η τιμία σωρός του τέθηκε σε προσκύνηση στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια στον χώρο του Επισκοπείου. Την Δευτέρα 2 Ιουνίου η σωρός του Μακαριστού Γέροντος μεταφέρθηκε στο Άγιον Όρος, όπου, στις 13.00 εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία στο
Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος και στη συνέχεια ενταφιάσθηκε στο Κοιμητήριο της Σκήτης.

Από την Εξόδιο Ακολουθία (romfaia.gr)
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, παρέστη στην Εξόδιο Ακολουθία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Παύλος και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Παρέστησαν επίσης καθηγούμενοι των Ιερών Μονών και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.
Ο μακαριστός Γέρων, λόγιος και πολυγραφότατος, επισκεπτόταν τακτικά την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ενισχύοντας και διδάσκοντας τον πιστό λαό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας τον αναπαύσει ο Κύριος μετά των Αγιορειτών Αγίων, τους οποίος αγάπησε και ετίμησε με τη ζωή και το έργο του!