Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Με ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην μεγαλύτερη ενορία της πόλεως των Γιαννιτσών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Κατά την ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμ. Μάξιμου. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Η Ι. Μονή Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, κ. Ιωήλ, έφερε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά λείψανα των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Νικολάου, Επισκόπου Μύρων, από λειψανοθήκη του 1820. Ο Προϊστάμενος του Ναού και ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτου ευχαρίστησαν θερμά το σεβάσμιο γέροντα, ο οποίος σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα θυμήθηκε τα δεκαοχτώ χρόνια διακονίας του στην Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, καθώς και την χειροτονία του εις διάκονο στον συγκεκριμένο ναό από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο.



Στον πανηγυρίζοντα ναό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του νομού Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Θ. Τζάκρη, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και λοιποί σύμβουλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος και τις δύο μέρες κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, ενώ το προσκύνημα των ιερών λειψάνων συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.