Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ετέλεσε την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μην χάνουν το κουράγιο τους στις φουρτούνες της ζωής και τόνισε
ότι οι Έλληνες γνωρίζουν από θάλασσες και θα τα ξεπεράσουν όλα. Επιπλέον μετέφερε τους χαιρετισμούς των ορθοδόξων της Εσθονίας και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μητροπολίτη, τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για την προσφορά τους στην Εκκλησία της Εσθονίας.



Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Εσθονικής Εκκλησίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη με αφορμή την έκδοση της πρώτης ακολουθίας για τους νεομάρτυρες της Εσθονικής Εκκλησίας στην ελληνική (πρωτότυπο), αγγλική και εσθονική γλώσσα. Την ακολουθία συνέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ, γνωστός για το ευρύ υμνογραφικό έργο του, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Εσθονικής Εκκλησίας.




Φωτογραφίες: Γ. Φερδής (dogma.gr, όπου και περισσότερο φωτογραφικό υλικό)