Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου 8 Μαΐου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας, εκδήλωση με τη συμμετοχή Βυζαντινού Χορού και Χορευτικών στα πλαίσια των εορτασμών με την ευκαιρία της μνήμης του προστάτη Αγίου της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στο πρώτο μέρος ο Χορός Ιεροψαλτών του ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ναού κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννη, απέδωσε ύμνους αναστάσιμους και της εορτής του Αγίου Γεωργίου.
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά Χορευτικά Τμήματα των Ενοριακών Συνάξεων του ναού. Πάνω από διακόσια παιδιά και νέοι συμμετείχαν με ζωντάνια και νεανικό παλμό στην παρουσίαση των χορών, ενώ καταχειροκροτούνταν από το πολυπληθές κοινό που γέμισε το Πνευματικό Κέντρο. 
Αποδόθηκαν χοροί από τη Δράμα, την Ήπειρο, την Θράκη, τη Μακεδονία καθώς και από τα Δωδεκάνησα. Πολλούς από τους σκοπούς εκτέλεσε με αυθεντικό ύφος η κα Ηρωίδου Μαρία, μέλος των χορευτικών τμημάτων. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους χοροδιδασκάλους, Μάγγου Χριστίνα, Κυριαζή Θεοχάρη και Γουργούλα Δέσποινα καθώς και στον χοράρχη Παπακωνσταντίνου Ιωάννη. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά και τους συνεχάρη για την μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια του ναού του Αγ. Γεωργίου. 
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθηναν ο δήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, οι βουλευτές του νομού κ. Τζάκρη Θεοδώρα, πρ. Υπουργός, κ. Καρασμάνης Γεώργιος και κ. Σταμενίτης Διονύσιος, ενώ το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Παπανικολάου Νικόλαος, εκπρόσωποι της αστυνομίας, των συλλόγων και των φορέων της πόλεως.

 




Φωτογραφίες: Χρ. Τουμπουλίδης