Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Παραθέτουμε εδώ όλα τα βίντεο, τα οποία μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας μετάδωσε το 4Ε από την Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
στην Ι. Μητρόπολη και την συμμετοχή της Α.Μ. στις εορταστικές τελετές και εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των πόλεων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.


ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΔΕΣΣΗΣ

07.30 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.
10.30 Δοξολογία.




11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο ηρώο της πόλεως.
12.00 Παρέλαση.





18.00 Ανακήρυξη του Μακαριωτάτου σε Επίτιμο Δημότη της Έδεσσας.




19.00 Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος).






ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΙΩΗΛ

07.30 Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης. Λειτούργησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.





17.30 Αγιασμός για την έναρξη των Δωρεάν Φροντιστηριακών Μαθημάτων της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.




19.00 «100 Χρόνια Ελεύθερη Μακεδονία». Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας (Γιαννιτσά). Παρουσίαση του Επετειακού Φυλλαδίου «Πρωταγωνιστές της Ελευθερίας» και ψηφιακού δίσκου της Ιεράς Μητροπόλεως με Τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα και τίτλο «Ηρωική Καρδιά».





ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

07.30 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
10.30 Δοξολογία.





11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο ηρώο της πόλεως.
12.00 Παρέλαση.