Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έδεσσα, 25/10/2012

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όσους συντέλεσαν στην άρτια οργάνωση και πραγματοποίηση των τελετών και των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση των πόλεων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, τις οποίες λάμπρυνε με την παρουσία του και ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο
Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Δυνάμεις Ασφαλείας και το αξιέπαινο προσωπικό τους καθώς και τα Μέσα Ενημέρωσης για τον ζήλο και τον ενθουσιασμό, με τον οποίο εργάστηκαν, προκειμένου να αποδοθεί η τιμή που αρμόζει στους αγωνιστές της ελευθερίας του τόπου μας.
Αυτό το πνεύμα συνεργασίας και ενότητας για έναν τόσο υψηλό σκοπό καθώς και η θερμή συμμετοχή του ευλογημένου λαού μας είναι η αιτία που ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε κατ᾿ επανάληψιν την συγκίνηση και την ευαρέσκειά του κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στον τόπο μας.
Αυτό το πνεύμα, «εν τω συνδέσμω της ειρήνης» και της αγάπης του Χριστού, αποτελεί τον «άριστο οιωνό», την μοναδική πραγματική ελπίδα για την Πατρίδα μας, όπως στο ένδοξο παρελθόν έτσι και στο δύσβατο τώρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ