Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΟΡΤΙΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.

Πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, ο ιστορικός και αρχαιότερος ναός της πόλης, γνωστός και ως «Μητρόπολη».
Εκτάκτως φέτος θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεορτίως την Κυριακή 12 Αυγούστου. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ θα
συλλειτουργήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σιατογκόρσκα κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
07.00 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ θα συλλειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιατογκόρσκα κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ με τη συνοδεία του.

18.30 Εσπερινός Αποδόσεως της Μεταμορφώσεως και Μεγάλη Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
07.00 - 09.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αποδόσεως της Μεταμορφώσεως στο Παρακκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας (στον όροφο του Ενοριακού Κέντρου).

18.30 Προεόρτιος Εσπερινός και Μικρά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο (τελευταία Παράκλησις).


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
07.00 - 09.00 Προεόρτιος Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

19.30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα εκπροσωπήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

22.00 Μικρό Απόδειπνο και Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα εκπροσωπήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Δρ. Θ., Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.