Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΕΟΡΤΙΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Την Κυριακή 12 Αυγούστου συλλειτούργησαν προεορτίως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σβιατογκόρσκα κ. Αρσένιος και Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Αρσένιος με τη συνοδεία του φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας προερχόμενος από την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγ.
Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, όπου εκπροσώπησε επίσημα τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Σβιατογκόρσκα κ. Αρσένιο για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη και τόνισε ότι παρά την μεγάλη απόσταση, η οποία χωρίζει τοπικά τις δύο επαρχίες, και παρά τη διαφορά της γλώσσας η ορθοδοξία είναι η αίτια που δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας, αλλά βιώνουμε την ενότητα. Προσέφερε επίσης στον φιλοξενούμενο ιεράρχη μία εικόνα του Αποστόλου Παύλου εκ μέρους της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αρσένιος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Εδέσσης ευχαρίστησε για την αγάπη, με την οποία τον περιέβαλλε και εξέφρασε την συγκίνησή του για την επίσκεψή του σε έναν τόπο από όπου προήλθαν πολλοί άγιοι, όπως ο Αγ. Μεγαλομάρτυς Δημήτριος και ο ιεράρχης Αγ. Γρηγόριος το Παλαμάς. Η γη που έδωσε τέτοιους αγίους στην Εκκλησία μας είναι αγία γή, σημείωσε, και ευχήθηκε για την πνευματική καρποφορία του και την εν Χριστώ πρόοδο των δύο Εκκλησιών.