Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΕΞΙΑΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη η Πανήγυρις του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Το Σάββατο 30/6 στις 18.45 έγινε η υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος στον Ι. Ναό Αγίας Σκέπης. Το σεπτό λείψανο συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ στην υποδοχή παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λαμψάκου κ. Μακάριος και Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων, ο οποίος και εκήρυξε, ενώ πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων και του Ιερού Λειψάνου.
Την επομένη, Κυριακή 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προέστη και κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λαμψάκου και Σαλώνων.

Στον εορτασμό συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Εδέσσης, Βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των δυνάμεων ασφαλείας, των αρχών και των φορέων της πόλεως και της περιοχής.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελούνται ιερές ακολουθίες όσο διαρκεί η παραμονή του Ιερού Λειψάνου. 



Την Τρίτη, 3 Ιουλίου θα τελεσθούν οι παρακάτω ακολουθίες:

07.00-09.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11.00 Παράκλησις του Αγίου Σπυρίδωνος

Την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει η αναχωρήση του ιερού Λειψάνου.

Μέχρι την ώρα της αναχωρήσεως ο Ιερός Ναός της Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα παραμένει συνεχώς ανοιχτός για τους πιστούς.