Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

Την Κυριακή 8/4/12 στα Γραφεία της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση επιταγής ύψους 3.000 € για το «Γεύμα Αγάπης» της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου στον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, μέσω αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Ξυνίδης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών (www.dsgian.gr), παρέδωσε την επιταγή στον Σεβασμιώτατο και τόνισε ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας έδειξαν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι είναι εμπερίστατοι, αφού είναι αναγκασμένοι να ζουν και να εργάζονται μακρυά από τις προγονικές τους εστίες εξαιτίας της Τουρκικής κατοχής. Σημείωσε μάλιστα ότι επιδιώχθηκε να δοθεί δημοσιότητα στο γεγονός, προκειμένου να αναδειχθεί αυτή η συγκινητική και αξιοθαύμαστη χειρονομία αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών για την συμμετοχή του στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο στηρίζεται στη συμμετοχή όλων. Πρόσθεσε επίσης ότι τα γεύματα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως αυξάνονται χάρη στην συμμετοχή αυτή και ήδη λειτουργούν γεύματα στη Σκύδρα, στον Ν. Μυλότοπο και στον Άγρα. Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα ευχαρίστησε και την Μητρόπολη Ταμασού Κύπρου (www.imtamasou.org.cy) για την προσφορά 500 κατεψυγμένων τροφίμων, τα οποία μοιράστηκαν σε όλα τα «Γεύματα Αγάπης» της Μητροπόλεως. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αυτές οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, όπως τα Γεύματα Αγάπης ή τα Κοινωνικά Παντοπωλεία προωθούνται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος χωρίς υστεροβουλίες, αλλά προς δόξαν Θεού και τιμή του λαού μας.

Φωτογραφία: loudias.blogspot.com