Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

O YΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ΄΄

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1/2012, μετά το πέρας της Δοξολογίας για το νέο έτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος συνοδευόμενος από την τ. Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτή Ν. Πέλλας, και τον Υπεύθυνο Υγείας της Περιφέρειας έκοψε την πίτα του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ΄΄ στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση που
πραγματοποιήθηκε στον Αίθουσα Τελετών της Ενορίας και προσέφερε προσωπικά δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος.
Καλοσωρίζοντας τον Υπουργό ο προϊστάμενος της ενορίας τόνισε ότι πρωτεύον έργο της Εκκλησίας είναι να εμπνέει την αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι που πραγματοποιεί τα διάφορα έργα φιλανθρωπίας, όπως το συγκεκριμένο Ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί από το 1978 χωρίς κρατική επιχορήγηση βασιζόμενο αποκλειστικά στον εθελοντισμό και τις δωρεές του κόσμου.
Ο Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο χώρο αυτό, συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και ευχήθηκε σε όλους για το Νέο Έτος. Στη συνέχεια έκοψε την Βασιλόπιτα και μοίρασε δικά του δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός είχε επιλέξει προσωπικά τα δώρα που προσέφερε στα παιδιά και τα προσέφερε καλώντας κάθε παιδί ονομαστικά.

Στην κατάμεστη αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν παρόντες, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας, ως Εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θεόδωρος Χατζηβασιλείου, στρατιωτικός ιερέας, και οι εφημέριοι της ενορίας. Επίσης περέστη ο Δήμαρχος Πέλλας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Αντιπεριφέρειας Πέλλας καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.